Śniadaniowe, lekko słodkie, puszyste, zdrowe i można jeść bez wyrzutów sumienia;)
Kombinacja własna, zlepek kilku przepisów z karteczek:)
Kombinacja własna, zlepek kilku przepisów z karteczek:)
1/2 szklanki płatków owsianych
1/3 szklanki otrębów orkiszowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
1 banan dojrzały
1 jajko
1/2 szklanki mleka
4 łyżki oleju słonecznikowego
1/3 szklanki syropu klonowego
garść ziaren słonecznika
Piecyk nagrzewamy do 190 stopni.
W jednym naczyniu łączymy sypkie składniki: mąkę, proszek, płatki, otręby, sól.
W drugim naczyniu miażdżymy widelcem banana, dodajemy jajko, mleko, olej, syrop klonowy, krótko mieszamy.
Łączymy składniki w obu naczyniach, niedbale mieszamy widelcem i napełniamy papilotki do 3/4.
Na wierzchu posypujemy ziarnem słonecznika. Pieczemy ok.20 minut.
fajne te Twoje babeczki!
OdpowiedzUsuńBardzo zdrowe i pyszne:)
OdpowiedzUsuńFaktycznie, bardzo fajne i zdrowe :)
OdpowiedzUsuńPrzekonałaś mnie brakiem wyrzutów sumienia po zjedzeniu tych maleństw :-)
OdpowiedzUsuńchętnie bym za 2 takie na śniadanie zjadła :)
OdpowiedzUsuńJa zjadłam:)
UsuńRzeczywiście po ich zjedzeniu nie będzie się mieć dużych wyrzutów sumienia ;)
OdpowiedzUsuńI o to chodzi;)
UsuńSiedzę sobie na wsi, wśród drzew, zbóż, warzywka mamy prosto z ogrodu. Korzystam z tych przepisów, niektóre są naprawdę super.
OdpowiedzUsuńJanka
Zapisuję przepis i w najbliższym czasie go wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń