10 kwietnia 2013

Frittata szpinakowa z chili





Piękna nazwa. Pięknie smakuje:)
Lubię prostotę tego dania.

Dziś szpinak w kolejnym wcieleniu.






300 g szpinaku
2 duże jajka
pół cebuli
ząbek czosnku
szczypta chili (świeże lub suszone)
szczypta startej gałki muszkatołowej
sól, pieprz
olej 1-2 łyżki

Smażymy na oleju cebulkę aż się zezłoci, dodajemy czosnek posiekany w kawałeczki, dorzucamy szpinak i krótko dusimy (ok. 3 minut) podlewając odrobinką wody.
Doprawiamy gałką.
W miseczce ubijamy jajka z solą i pieprzem.
Wlewamy masę jajeczną, sypiemy chili, smażymy na małym ogniu aż jajka się zetną.






  
Fast Good!

16 komentarzy:

  1. U mnie śniadanie było dziś w podobnych klimatach :) Następnym razem pokuszę się o Twoją wariację na temat jajek i szpinaku, bo bardzo mi się podoba.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mogłabym się u Ciebie stołować. :] Mam ostatnio fazę na fetę, to może trochę bym dodatła do frittaty.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wzajemnie Drui, co zajrzę do Ciebie to mi ślina leci:))
      ja ostatnio odkryłam fajny ser, mam w zanadrzu post z tym serem;)

      Usuń
  3. jako wielka fanka szpinaku, porywam!:) wspaniale wygląda:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Widzę, że lubisz szpinak. Ja też :-D Bardzo :-D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dopiero próbuję go polubić po wielu latach "nielubienia" :)

      Usuń
  5. Super na wiosenne śniadanko:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię szpinak i fritaty też lubię, więc dla mnie duet idealny. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. O, widzę, że zastosowałaś intensywną terapię szpinakową, no i dobrze, bo apetycznie wygląda Twoja fritata :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. też lubię robić i jeść:P frittate, szybko, smacznie i zdrowo :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz, zajrzyj po kolejny przepis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...