29 marca 2013

Kaczuszki wielkanocne




Prosta rzecz a cieszy:)
Radosnych i słonecznych Świąt!




składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
brzoskwinie w puszce
jajko do posmarowania
cukier puder do posypania

Za foremkę posłużyła forma do jajka sadzonego, do zrobienia dziurek na oczy słomka do napojów. Wycinamy kaczuszki, robimī oczka, smarujemy roztrzepanym jajkiem, 
lekko nacinamy brzegi na brzuszkach, układamy cząstki brzoskwiń 
i posypujemy cukrem pudrem.
Pieczemy w 180 stopniach do zezłocenia.









Zgłaszam rzepis do konkursu u Veggie:)



 Wielkanocne Smaki III 

16 komentarzy:

  1. Śliczne, dzięki za dodanie do kolekcji :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Są absolutnie urocze :)
    Wesołych Świąt!

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste, szybkie i zapewne smaczne : )

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł.
    Kaczki prezentują się rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale słodkie kaczuszki ;) aż żal jeść :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo urocze kaczuszki. ; ))
    A przy tym nie wymagają dużego wkładu pracy!

    OdpowiedzUsuń
  7. jakie śliczne! pomysłowo :)

    Wesołych Świąt!

    OdpowiedzUsuń
  8. Pomysłowe :)
    Wesołych Świąt !!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, również Wesołych!

      Usuń
  9. ale słodziaki :-D Wesołych Świąt :-D

    OdpowiedzUsuń
  10. Wielkie dzięki za odwiedzenie mojego bloga :) Od razu dokopałam się do Twojego, a tu takie pyszności...

    Prawdziwe słodziaki. Dosłownie i w przenośni :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz, zajrzyj po kolejny przepis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...