10 września 2012

Owsiankowe. Z jabłkiem i maliną.




(ze zmianami)



1 szklanki mąki owsianej (płatki owsiane mielimy w blenderze na mąkę)
1 szklanka mąki pszennej razowej
1/2 szklanki płatków owsianych (grubych)
1/2 szklanki miodu (ja dałam golden syrup)
1 jajko
2 łyżki oleju
szklanka maślanki naturalnej
łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 garście płatków migdałowych

1 średnie jabłko pokrojone w kosteczkę
garść malin (na wierzch)

Wykonanie:

Jabłko kroimy na 1 cm kostkę.
Składniki suche łączymy ze sobą w jednej misce, mokre w drugiej, następnie dodajemy suche do mokrych i wszystko mieszamy widelcem do połączenia składników. 
Dodajemy pokrojone jabłka, ponownie lekko mieszamy.
Papilotki napełniamy masą do 3/4 wysokości, na wierzch dajemy po kilka malin ( lekko dociskamy do masy) i posypujemy płatkami migdałów.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.





9 komentarzy:

  1. Chętnie przyjmę jedną. Albo więcej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe!
    maliny jeszcze są i na pewno się skuszę.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie, idealne na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglądają wręcz oszałamiająco!

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuje za wszystkie komentarze:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takim zdrowym i pysznie wyglądającym muffinom nie sposób byłoby się oprzeć! Mniam:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz, zajrzyj po kolejny przepis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...