Dobry ciepły i schłodzony.
Bardzo prosty w wykonaniu.
Polecam.
500 ml mleka
2-3 łyżki cukru
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka skrobii ziemniaczanej
2-3 kostki gorzkiej czekolady
1 łyżka ciemnego kakao
1 łyżeczka masła
Podgrzewamy połowę mleka w garnku z łyżeczką masła i rozpuszczamy w nim kostki czekolady.
Trzeba cały czas mieszać. Do reszty mleka dodajemy obie mąki, kakao, cukier. Mieszamy trzepaczką aby nie było grudek. Wlewamy mieszankę do gotującego mleka, gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając aż zgęstnieje, przelewamy do miseczek ( u mnie wyszły 3 małe). Smacznego.
Od dawna mam w planach taki budyń i coś nie mogę się za niego zabrać:) Twój wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńNaprawdę jest pyszny. Zrób koniecznie!
UsuńUdał Ci się pięknie i baaardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
co tu dużo pisać, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie, ale ja zawsze należałem do obozu kisielowego ;)
OdpowiedzUsuńwygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńnie ma to jak domowy budyń! taki jest najlepszy :)
OdpowiedzUsuńjaka intensywna głębia smaku/koloru;)domowy zawsze:)
OdpowiedzUsuńwidzę, że czekolada króluję u Ciebie ostatnio :D
OdpowiedzUsuńChyba jesień poczułam..
UsuńDomowego nigdy nie robiłam;)
OdpowiedzUsuńdomowy, naturalny, ten kupny nie ma podjazdu ;]
OdpowiedzUsuńDomowy to jednak domowy, inna bajka..
UsuńPyszny!
OdpowiedzUsuńDawno nie jadlam.
Ale ja tylko cieply.
Na pewno wykorzystam ten przepis :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis :)) Domowego nie robiłam jeszcze :))
OdpowiedzUsuńI o to chodzi! Pyszności :)
OdpowiedzUsuńA tego z torebki w ogóle nie lubię..
domowy jest najlepszy, ja uwielbiam zimny :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDomowy budyń! Najlepszy z najlepszych:)
OdpowiedzUsuńWpadam do Ciebie na deserek zgadzasz się:)?
Ok, nie ma sprawy:)
UsuńOdlot!
OdpowiedzUsuńchyba pójdę ugotować budyń. czekoladowy.
OdpowiedzUsuńTn budyń wygląda tak kremowo, że aż ma się ochotę dźgnąć łyżeczką monitor. Chyba dziś zrobię, właśnie taki. Mocno, mocno kakaowy.
OdpowiedzUsuńOj lepiej odłóż łyżeczkę, zrób budyń:)
UsuńDlaczego ja dotąd tylko waniliowy robiłam? Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńniedawno zrobiłam domowy i przepadłam, ten w torebce mi smakował, ale ten domowy - "o mamunciu - pyszota"-pozdrawiam :-)