Ale było smacznie i aromatycznie.
opakowanie ciasta francuskiego
mała cukinia
ząbek czosnku
100g serka wieluńskiego "Mój ulubiony"
3 łyżki gęstego jogurtu
domowe pesto 2 łyżki
sól, pieprz
ser na wierzch, np.mozarella
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Rozwijamy płat ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nacinamy lekko (nie przecinając) wzdłuż krawędzi w odległości 1,5 cm od brzegu.
Lekko podpiekamy ciasto przez 5-10 min. Studzimy. Wstępne pieczenie nie jest konieczne, ale ja asekuracyjnie to zrobiłam.
Mieszamy w miseczce serek z jogurtem (do konsystencji "smarowalnej"), doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.
Cukinię kroimy w naprawdę cieniutkie plasterki i obtaczamy w pesto.
Smarujemy serkiem ciasto, układamy plasterki cukinii, posypujemy serem i pieczemy do zrumienienia.
Lubię takie szybkie i smakowite dania;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
Podzielam zdanie:) pozdrawiam
UsuńLubię takie, pyszne i łatwe :-)
OdpowiedzUsuń