26 czerwca 2012

Szybka tarta

Z powodu małego remontu...hmm szybki obiad, nie było czasu na kruchy spód, następnym razem bardziej się postaram:) 
Ale było smacznie i aromatycznie.





opakowanie ciasta francuskiego
mała cukinia
ząbek czosnku
100g serka wieluńskiego "Mój ulubiony"
3 łyżki gęstego jogurtu
domowe pesto 2 łyżki
sól, pieprz
ser na wierzch, np.mozarella



Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Rozwijamy płat ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nacinamy lekko (nie przecinając) wzdłuż krawędzi w odległości 1,5 cm od brzegu. 
Lekko podpiekamy ciasto przez 5-10 min. Studzimy. Wstępne pieczenie nie jest konieczne, ale ja asekuracyjnie to zrobiłam.
Mieszamy w miseczce serek z jogurtem (do konsystencji "smarowalnej"), doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.
Cukinię kroimy w naprawdę cieniutkie plasterki i obtaczamy w pesto.
Smarujemy serkiem ciasto, układamy plasterki cukinii, posypujemy serem i pieczemy do zrumienienia. 





3 komentarze:

Dziękuję za Twój komentarz, zajrzyj po kolejny przepis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...