Dziś było i ciacho i miłe prezenty..
Babka czekoladowa bardzo kakaowa i leciutka, u nas polewa nie zdążyła zastygnąć kiedy zaczęliśmy kroić:)
Peonie i róże w wazonie umilały nam dodatkowo deser.
Przepis bez żadnych modyfikacji pochodzi ze strony Moje Wypieki.
To pierwsza babka jaką piekłam z tak małą zawartością tłuszczu i jajek (tylko 2).
Prosta w wykonaniu, pamiętać trzeba tylko o temperaturze pieczenia nie więcej niż 160 stopni, a wszystko się uda;) Polecam.
No i oczywiście Wszystkiego Najlepszego w Dniu Dziecka dla małych i dużych;)
125g masła (w temperaturze pokojowej)
3/4 szklanki cukru
2 jajka
1 szklanka kremowego jogurtu greckiego
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki sody
1/2 szklanki kakao
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Nooo, jadlam dzisiaj twoja babeczke. Pyszna, chociaz jak dla mnie za duzo kakao. Oby wiecej takich wypiekow :)***
OdpowiedzUsuńMialam szczescie skosztowac- pychotka! Fotki niczym z profesjonalnej ksiazki kucharskiej :)
OdpowiedzUsuńCieszę się że smakowało zapraszam na następne;)
OdpowiedzUsuńZ tymi fotkami to przesada ale dziękuję za miłe słowa:)
OdpowiedzUsuń