Lekka, kwaskowa, pasuje do wielu dań, polecam.
Dodatek młodego szczypiorku dodaje jej świeżości i pikantności.
Mała kapusta pekińska ( pół dużej) wybierzcie taką która ma dużo zielonego
mała puszka kukurydzy ( 200 g) przepłukanej i odsączonej
4 łyżki posiekanego szczypiorku drobnego
łyżka prażonego sezamu (nie rezygnujcie z niego)
1 średnia marchewka starta na grubych oczkach
1 duży ogórek ze skórką
pół szklanki maślanki+ łyżka dobrego majonezu
sól, pieprz do smaku, odrobina cukru opcjonalnie
Kapustę pekińską siekamy w paski, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Dodajemy odsączoną kukurydzę, sezam, pokrojonego ogórka, posiekany drobno szczypiorek.
Przygotowujemy sos z maślanki, majonezu, doprawiamy sos. Łączymy składniki, podajemy
od razu.
That looks light yet very flavourful and tasty. And roasted sesame seeds definitely add extra crunchiness and flavour to the salad.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie surówki :)
OdpowiedzUsuńJedna z moich ulubionych
OdpowiedzUsuńSuch a beautiful and delicious salad! I love sesame seeds and sure that this salad must be yummy.
OdpowiedzUsuńTeż często taka robię;)
OdpowiedzUsuńbardzo fajna surówka
OdpowiedzUsuńSurówki pyszne ;)
OdpowiedzUsuń