15 lipca 2014

Śniadaniowa pasta z makreli

Dziś okrągłe liczby: 301 post i 600 polubień na FB!
Dziękuję że jesteście!!




To nasza ulubiona pasta do kanapek.
Są potrawy które "wynosi" się z domu i po prostu 
nie wyobrażamy sobie żeby ich nie było na naszym stole. 
Do takich należy ta pasta. 
Lubię ją przygotowywać, pachnie tak apetycznie że można ją łyżkami jeść :)






1 makrela wędzona
2 ugotowane na twardo wiejskie jajka
200g twarożku kremowego (lub serek śniadaniowy)
pęczek natki pietruszki
szczypta przyprawy czubrica
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
pieprz, sól



Makrelę obieramy, oddzielamy mięso od skóry i ości.
Ugotowane jajka kroimy w drobną kosteczkę 
( można wspomóc się urządzeniem do siekania).
Natkę siekamy dość drobno.
Łączymy wszystkie pozostałe składniki miażdżąc wszystko widelcem.
Można bardzo dokładnie, ja wolę kiedy wyczuwa się kawałeczki składników.
Doprawiamy i gotowe.

7 komentarzy:

Dziękuję za Twój komentarz, zajrzyj po kolejny przepis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...