23 marca 2014

Koktajl bananowo-cytrynowo-bazyliowy


Takie połączenie smaków nikogo już nie dziwi.
Świeża bazylia jest dostępna cały czas, choćby z parapetowej hodowli.
Stała się popularnym dodatkiem również do deserów.
U mnie w koktajlu.




Bardzo orzeźwiający! 

Na podwieczorek idealny, no jeśli ktoś sobie życzy to może być i śniadanie.
Za wiele pracy przy nim nie ma, a jest bardzo smaczny i orzeźwiający!
Mnie smak mile zaskoczył, spróbujcie.






1 banan*
120 ml jogurtu
50 ml mleka ( zwykłego lub roślinnego)
łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka (raczej bryłka tej wielości) cukru palmowego
4 listki bazylii 


Wrzucamy wszystkie składniki do wysokiego naczynia,
miksujemy i gotowe!



*kawałki banana można wcześniej zamrozić, wtedy będzie mrożony koktajl









Wiosenne koktajle

13 komentarzy:

  1. Aj,aj, aj, jakie pyszności:) Dawno nie robiłam, żadnego koktajlu :) Kusisz, Zuziu, mmmnnniiiaaammm!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotka! *.*
    Taki koktajl chcę na śniadanie codziennie! : )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też i żeby ktoś jeszcze zrobił i podał he he ;P

      Usuń
  3. Witam w akcji "Wiosenne koktajle" :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki koktajl wprost się prosi, żeby go zrobić, wypić i chcieć to powtórzyć. Pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  5. to nie mogło nie smakować:D mniam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I tu się z Tobą Antenko zgodzę ;-)

      Usuń
  6. smacznie, smacznie i jeszcze raz smacznie! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz, zajrzyj po kolejny przepis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...