31 maja 2014

Habżyki - żywy chleb niepieczony


Miałam przyjemność testować nowość w Polsce - Habżyki czyli zywe chlebki.
Przygotowane według unikatowej technologii 42 stopni. 
Więcej mądrości na ten temat znajdziecie tutaj : http://42degrees.eu/

Niepozornie wyglądające cienkie pajdki skrywają w sobie pełnię mocy i smaku.
Doskonałe jako przekąska, sycące zjedzone z warzywami np. pomidorem.
Dostępne obecnie w 3 smakach:
Słonecznik i len
Bazylia i pomidory
Cebula i czosnek


wegańskie, bezglutenowe, 100% RAW






-100% naturalne składniki
-źródło naturalnych lignanów
-niski indeks glikemiczny
-wysoka zawartość błonnika
-bogactwo przeciwutleniaczy
-wysoka zawartość omega 3, 6, 9
-wolne od glutenu, mleka, jaj, konserwantów
- wysoka zawartość białka

i wiele innych zalet.. 


Propozycja podania

Mnie osobiście smakowała wersja z pomidorami i bazylią, dlatego zdecydowałam się ją przedstawić w formie przekąski - koreczków z delikatnym serem.
Habżyki lekko zwilżyłam, pocięłam nożyczkami na kwadraty i przełożyłam
pomidorem, bazylią i serem. Polecam!





5 komentarzy:

  1. A to coś nowego. Nie słyszałam o takim chlebku. Interesujące :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pochwalam chlebcio, interesuje mnie mój brzuch, a nie gupie dobro społeczne. Trzymaj się zdrowiutko. Alcia Mędrala

      Usuń
  2. Ale smacznie wygląda, nie znam takiego chlebka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A masz przepis na taki chleb??? Wieszjak go zrobic????

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie mam, poczytaj o recepturze, raczej nie do odtworzenia w domowych warunkach..

      Usuń

Dziękuję za Twój komentarz, zajrzyj po kolejny przepis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...