Bardzo orzeźwiające połączenie ogórka, cukinii, z nutą cytryny w konkretnym ostrym sosie jogurtowym z chili. Polecam.
3 młode cukinie
6 ogórków gruntowych
1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
sól, pieprz
skórka otarta z cytryny
płatki chili z pestkami
sezam biały
Składniki sosu łączymy i doprawiamy do smaku.
Ogórki i cukinię kroimy razem ze skórką w ciebkie płaty wzdłuż warzyw za pomocą obieraczki do warzyw. Łączymy warzywa z sosem i od razu podajemy.
Mizerii na ostro nie jadłam. Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńKapitalny pomysł! ;)
OdpowiedzUsuńHmm wygląda ciekawie też się chyba skuszę :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie, uwielbiam takie smaki :-)
OdpowiedzUsuńA Zuzia zaszalała, zmiksowała smaczki :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł. Na pewno by mi posmakowało takie połączenie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe zestawienie smaków :)
OdpowiedzUsuń