Puszyste i leciutkie ciasto, jednocześnie wilgotne i przyjemnie maślane w smaku.
Tak naprawdę można dać dowolne owoce sezonowe, będzie smakować równie dobrze.
Polecam ten prosty przepis, idealny na letni podwieczorek.
Ciasto możecie oprószyć cukrem pudrem. Możecie podać też z lodami lub musem owocowym, będzie jeszcze smaczniejsze.
24 lipca 2017
14 lipca 2017
Fasolka szparagowa w sezamie
Znudziła Wam się fasolka w bułce? Nam też. Poza tym tak jest zdrowiej ( mniej kalorycznie niż z bułką), a do tego bardzo smacznie. Człowiek się przyzwyczaja do pewnych smaków, na początku domownicy narzekali, dlaczego nie z bułką? A teraz wszyscy zajadamy taką wersję bez zastrzeżeń :)
Koniecznie użyjcie najlepszego masła i uprażcie wcześniej sezam z solą aby zyskał więcej smaku.
Koniecznie użyjcie najlepszego masła i uprażcie wcześniej sezam z solą aby zyskał więcej smaku.
08 lipca 2017
Ciasto z truskawkami i kremem jogurtowym
Można się pokusić o upieczenie biszkoptu i dzielenie go na dwa potem przekładanie kremem, ale ja poszłam na łatwiznę i użyłam gotowych biszkoptów, myślę że ciasto nic nie straciło, a nie musiałam włączać piekarnika ;-) Polecam to ciasto, na letnie popołudnia idealne.
03 lipca 2017
Surówka z młodych warzyw. Kalarepka w roli głównej.
Bardzo delikatna w smaku surówka, a to za sprawą młodych warzyw, których teraz bogactwo na straganach. W oryginale zamiast jabłek były ogórki małosolne, ja akurat nie miałam i zastąpiłam je jabłkiem.
Smak - rzodkiewka daje potrzebnej ostrości , jabłko słodyczy, a koperek aromatu.
Wszystko się idealnie komponuje.
Spróbujcie koniecznie.
Smak - rzodkiewka daje potrzebnej ostrości , jabłko słodyczy, a koperek aromatu.
Wszystko się idealnie komponuje.
Spróbujcie koniecznie.