Co mogę napisać aby Wam je zarekomendować?
Robię je co sezon, kiedy dynia gości w kuchni.
Są puszyste i wilgotne jednocześnie.
Zawsze wychodzą.
Smakują wyśmienicie, do tego zdrowy dodatek dyni z dawką błonnika.
Tym razem urozmaicone puszystą i delikatną ricottą..
Musicie je zrobić! :)
na 12 sztuk:
1/2 szklanki puree z dyni (upieczonej i zmiksowanej)
1/2 szklanki maślanki
60 g masła
1 szklanka cukru
2 jajka
1 1/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki skórki cytrynowej Royal Brand
sezam do posypania na wierzch
nadzienie : ricotta (sama bez niczego) 200 g
Wykonanie znajdziecie tutaj.
Puszyste, leciutkie, wilgotne...
wyglądają cudnie ! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszystko co z dni powstało ;)
Ja również :) a będzie dyni sporo u mnie, zapraszam
OdpowiedzUsuńMnie nie trzeba długo namawiać na coś słodkiego ;) Muszę wreszcie zaopatrzyć się w dynię ;)
OdpowiedzUsuńkoniecznie! :)
UsuńAle wyrosły! Muszą być idealne, zwłaszcza do kawki :)
OdpowiedzUsuńzwłaszcza tak, ale do herbatki lub z kubkiem mleka tez dobre ;-)
UsuńChętnie bym teraz takie zjadła ;) Pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńdziękuję, polecam :)
Usuńnie trzeba mi ich zachwalać, zjadłabym wszystkie:))
OdpowiedzUsuńcieszę się Karmel :)
Usuńmniam mniam
OdpowiedzUsuńZimno za oknem, a Zuzia zaprasza na pyszności z dynią. To ja się wpraszam...herbatę przyniosę ze sobą:P
OdpowiedzUsuńZapraszam, herbaty Ci u mnie dostatek też :)
UsuńŚwietnie wyglądają, bardzo zachęcająco:)
OdpowiedzUsuńZuziu przepis fantastyczny!!
OdpowiedzUsuńZajrzyj, proszę na bloga i zapisz do rozdawajki się w komentarzu- ja w googlach się gubię, a nie chciałabym kogoś ominąć:)
Świetne babeczki, z chęcią bym takie zjadła :)
OdpowiedzUsuńpiękne! tak delikatnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńale pyszności się tu kryją:) palce lizać:)
OdpowiedzUsuńniezwykle smakowite :) nabrałam na nie ochoty :D
OdpowiedzUsuń