(ze zmianami)
1 szklanki mąki owsianej (płatki owsiane mielimy w blenderze na mąkę)
1 szklanka mąki pszennej razowej
1/2 szklanki płatków owsianych (grubych)
1/2 szklanki miodu (ja dałam golden syrup)
1 jajko
2 łyżki oleju
szklanka maślanki naturalnej
łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 garście płatków migdałowych
1 średnie jabłko pokrojone w kosteczkę
garść malin (na wierzch)
Wykonanie:
Jabłko kroimy na 1 cm kostkę.
Składniki suche łączymy ze sobą w jednej misce, mokre w drugiej, następnie dodajemy suche do mokrych i wszystko mieszamy widelcem do połączenia składników.
garść malin (na wierzch)
Wykonanie:
Jabłko kroimy na 1 cm kostkę.
Składniki suche łączymy ze sobą w jednej misce, mokre w drugiej, następnie dodajemy suche do mokrych i wszystko mieszamy widelcem do połączenia składników.
Chętnie przyjmę jedną. Albo więcej :)
OdpowiedzUsuńzdrowe chrupanie
OdpowiedzUsuńI pysznie. :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe!
OdpowiedzUsuńmaliny jeszcze są i na pewno się skuszę.
Uwielbiam takie, idealne na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńwyglądają wręcz oszałamiająco!
OdpowiedzUsuńDziękuje za wszystkie komentarze:)
OdpowiedzUsuńŚliczne muffinki:)
OdpowiedzUsuńTakim zdrowym i pysznie wyglądającym muffinom nie sposób byłoby się oprzeć! Mniam:)
OdpowiedzUsuń